Wat is artificial intelligence?

4,6 minuten leestijd

Kunstmatige intelligentie wordt elke dag slimmer en op sommige vlakken verslaat het nu al de mens. In deze blog zullen we de basisprincipes van AI uitleggen, wat het is en zijn nieuwe superkracht, namelijk schrijven. De release van GPT-3 door openAI heeft het schrijven van tekst door ‘robots’ naar een nieuw niveau getild.

Kunstmatige Intelligentie

Kunstmatige intelligentie is een computerwetenschap waarbij een machine in staat is te functioneren, zich aan te passen en zich zodanig te ontwikkelen dat zij leert een bepaalde taak uit te voeren. AI en automatisering Kunstmatige intelligentie heeft een lange weg afgelegd in vergelijking met onze verre verbeelding, toen het niet meer was dan een plot voor een Hollywood-film. De komst van AI en machine learning in de samenleving heeft technologie en innovatie beter, slimmer en sneller gemaakt. Bedrijven investeren in software en systemen die AI gebruiken om hun handmatige werk te elimineren. De technologie heeft het potentieel om ons sneller op het werk te maken, beter in ons werk, veiliger en zekerder in ons werk. AI stelt computers in staat te leren doordat ze via algoritmen met gegevens worden gevoed. De informatie die ze uit hun omgeving krijgen, koppelen ze terug en worden beter.

Wat is kunstmatige intelligentie?

Je vraagt je misschien af wat Kunstmatige Intelligentie is. Het is echt lastig, dus we hebben het in twee categorieën ondergebracht: AI of AIIM. AIIM betekent ‘Artificial Intelligence with Many Attitudes’. AIIM is de huidige stand van de technologie, meestal gebruikt in verband met consumentenelektronica zoals smartphones of tablets, en Artificial Intelligence with No Attitudes. In de AIIM-wereld is er geen menselijke tussenkomst nodig om de producten zich te laten gedragen zoals de gebruikers wensen. Bedrijven brengen meestal producten uit met AIIM om het voor de gebruikers gemakkelijk te maken ze te gebruiken. De prijs kan echter duur zijn en de levensduur kan kort zijn. Waarom moeten we het over kunstmatige intelligentie hebben? We zijn allemaal gefascineerd door deze technologie, omdat wij degenen zijn die er gewoonlijk dagelijks mee omgaan.

Hoe werkt AI?

Eenvoudig gezegd is kunstmatige intelligentie (AI) het vermogen van een machine om het menselijk intellect na te bootsen. Als we het idee van kunstmatige intelligentie begrijpen, kunnen we vaststellen dat we al vele decennia menselijke intelligentie gebruiken om problemen op te lossen. Wij hebben onze machines voorbeelden gegeven, wij hebben hen geleid, wij hebben hen opgeleid om te denken en wij hebben hen getoond hoe zij dingen moeten doen. Naarmate deze machines leerden en ervaring opdeden, ontwikkelden zij vaardigheden om taken uit te voeren. Deze computersystemen begonnen AI-capaciteiten te ontwikkelen en in sommige gevallen presteerden ze zelfs beter dan de mens. Nu heeft de ontwikkeling van AI de verwachtingen overtroffen en een nieuw niveau bereikt. En het is geen kwestie van een goede of slechte AI, we kunnen zeggen dat er twee soorten AI zijn, de verbeterde en niet-verbeterde.

Kan AI tekst schrijven?

Ja. Het team van OpenAI heeft in samenwerking met Google DeepMind een kunstmatig neuraal netwerk getraind om tekst te schrijven. Het CNN, het grootste kunstmatige neurale netwerk ter wereld, wordt het meest gebruikt. Het is in staat om te leren dezelfde taken op te lossen als de mens, met inbegrip van verschillende variaties in waarden en deze uit te voeren naar de juiste plaats in het formulier. De AI is specifiek geprogrammeerd om verschillende linguïstische functies over te nemen en alle tekstdocumenten samen met zinnen te verwerken. Hij leert een zin te schrijven na te zijn blootgesteld aan honderdduizenden door mensen geschreven zinnen. Het kan zelfs woorden omkeren en woorden spellen.

Wat zijn de nieuwe ontwikkelingen in AI?

De transformatie van AI-algoritmen en -technologie in het afgelopen decennium Het aanleren van robots met zoveel “trucs” (genexpressie enz.) dat leren (waardoor ze creatief kunnen zijn) mogelijk is Experts denken dat robots die in staat zijn korte verhalen en zelfs poëzie te schrijven (voor het eerst door een machine geschreven) de manier waarop we denken over computers en wat ze kunnen aanzienlijk zou veranderen. Zijn er traditionele toepassingen van AI bij het schrijven? Ja, zeker. Het vermogen van robots om te schrijven zou kunnen worden gebruikt als een nieuw instrument om mensen aan te vullen door hun gedachten en meningen in teksten te schrijven. Het kan bijvoorbeeld een bepaald niveau van gegevensinvoer vervangen of het management van een bedrijf verbeteren door brieven of memo’s aan werknemers of klanten te schrijven.

Conclusie

Kunstmatige intelligentie is geen bedreiging, maar een slim en intelligent onderdeel van onze wereld, het is een kracht van verbetering. Bijvoorbeeld, al die apps die je hebt geïnstalleerd, maar alleen die apps worden gestart; AI kan ook je CPU gebruiken om die apps beter te laten werken. Zoals we weten, is AI nu in staat om originele tekst te schrijven, een nieuwe ‘taal’ genaamd Spanglish. Hoewel deze nieuwe taal niet noodzakelijk een probleem is voor Engelstalige gebruikers, is het ook geen bedreiging. Morgen zullen uw apparaten en toestellen slim en intelligent worden. Je hebt het misschien niet gemerkt of niet, maar computers schrijven nu al in het Engels en Hindi. Probeer niet van streek of bezorgd te zijn, want computers zullen veranderen, je hoeft je de komende 10 jaar geen zorgen te maken.

Deze tekst schreven wij niet zelf…

Het artikel dat je zojuist hebt gelezen werd niet door een mens geschreven, maar door de AI Copywriter van Writesonic. Het leek ons gaaf om Artificial Intelligence over Artificial Intelligence te laten schrijven en zichzelf uit te laten leggen. Ben je benieuwd hoe dit schrijfproces er uit zag, we tonen het in deze blog stap voor stap.

Vragen of opmerkingen? Neem contact op

Heb je nog vragen omtrent dit onderwerp of wil je ergens anders over sparren? We maken graag tijd om je vragen te beantwoorden en/of kennis te maken met elkaar. Fysiek of digitaal. Neem gerust contact met ons op! Je kan ons mailen via info@productowner.nl of bellen naar +31 85 060 9109.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen omtrent dit onderwerp of wil je ergens anders over sparren? We maken graag tijd om je vragen te beantwoorden en/of kennis te maken met elkaar. Fysiek of digitaal. Neem gerust contact met ons op! Je kan ons mailen via info@productowner.nl of bellen naar +31850609109.

Gerelateerde blogs

Gerelateerde blogs

Ga naar de bovenkant