3.7 minuten leestijd

Mensen komen bij ons werken omdat ze talent en ervaring hebben. Maar ze komen ook om nóg beter te worden. Daarom geven wij ze nog voor hun eerste werkdag begint al +1.000 pagina’s aan leesvoer. In ons boekenpakket zitten de volgende boeken:

50 tinten nee

Bol.com zegt over het boek:

Nee zeggen is niet altijd even makkelijk. Nee zeggen kan niet altijd op dezelfde manier. En nee zeggen is zelfs niet altijd mogelijk. Een goede reden voor een boek erover!

Scrum en Agile zijn “hot’; steeds meer organisaties stappen hierop over. In de vele publicaties erover zijn er alleen maar weinig die zich echt richten op de “key-role’ binnen Scrum: de Product Owner! Uit de Professional Scrum Product Owner trainingen (die de auteurs op regelmatige basis verzorgen) blijkt dat aanstormende Product Owners voornamelijk vragen hebben als: “Hoe ga ik om met mijn stakeholders?’ en: “Hoe zeg ik effectief nee?’ En dat is precies waar het boek 50 tinten nee antwoord op geeft. Naast vijftig verschillende manieren om nee te zeggen, krijgen de Product Owners achtergrondinformatie over het nee zeggen, duidelijkheid over het mandaat van hun rol, concrete voorbeelden uit de praktijk, en waardevolle tips en handvatten om in actie te komen.

Dit boek is behalve voor Product Owners interessant voor iedereen in een Product Management positie.

Wij vinden dit een ‘must-read’ voor elke PO. Voor de startende product owner geeft het inzichten die je niet krijgt in een klasje of bij een scrum.org e-cursus. En voor de ervaren product owner is het een feest van herkenning. Goed geschreven door zeer ervaren mensen.

Bestel het boek hier

Extreme ownership

Alleen de titel maakt het al een ‘no-brainer’. In dit boek, geschreven door 2 Amerikaanse ex-commando’s, worden 12 leiderschapsprincipes uitvoerig onderbouwd:

 • Een leider ‘ownt’ alles in zijn of haar wereld
 • Slechte teams bestaan niet, alleen slechte leiders
 • Een leider moet heilig geloven in de missie, anders gaat nooit iemand volgen
 • Het ego van een leider brengt niets goeds. “Leave your ego at the door”
 • Iedereen moet samenwerken en elkaar ondersteunen
 • Hoe simpeler de missie, hoe groter de kans op succes
 • Leiders stellen prio’s en gaan dan over tot executie. “Relax, look around and make a call”
 • Hou teams klein. En geef mandaat en bevoegdheid aan het team
 • Het is de taak van de leider om hele scherpe verwachtingen mee te geven
 • Leiders blijven de visie en strategie herhalen en herhalen
 • Snelheid is key in het maken van beslissingen
 • Discipline equals freedom
 • Het competentieprofiel van een goede product owner lijkt in onze ogen erg veel op dat van een goede leider. Daarom geven wij dit boek aan al onze collega’s.

Meer van Jocko? Collega Jochem luistert elke week zijn podcast en vindt het een aanrader!

Never split the difference

Geschreven door een gijzelingsonderhandelaar (mooi woord voor galgje..) van de FBI. Hét boek als het aankomt op gesprekstechnieken en onderhandelingen in het specifiek. Binnen ons team circuleert een voorbereidingsdocument voor de wat zwaardere gesprekken en dat document is voor 90% gebaseerd op dit boek.

De samenvatting van bol.com

“Never Split the Difference takes you inside his world of high-stakes negotiations, revealing the nine key principles that helped Voss and his colleagues succeed when it mattered the most – when people’s lives were at stake. Rooted in the real-life experiences of an intelligence professional at the top of his game, Never Split the Difference will give you the competitive edge in any discussion.

Het boek leest lekker weg, binnen één regenachtige zondag ben je er door heen. Je kan het hier bestellen. Wil je weten wat er in ons document staat, neem dan even contact met ons op.

Sprint

Nadat auteur Jake Knapp een deel van het team hoogstpersoonlijk trainde, werd dit een vast onderdeel van het boekenpakket.

Dit boek beschrijft de tegenwoordig erg populaire Design Sprint, een vijf daagse workshop waarbij van probleem naar getest prototype wordt toegewerkt.

Veel van de werkvormen die wij gebruiken om teams en roadmaps weer scherp te krijgen komen uit deze methodiek.

Binnen ons team hebben we meerdere gecertificeerde facilitators die we vaak inzetten voor ééndaagse sessies om teams en roadmaps weer scherp te krijgen. Bijna alle werkvormen komen uit dit boek.

Wil je meer weten over deze methodiek? Neem even contact met ons op.

Liever het boek bestellen? Dat kan o.a. hier.

Mocht je nog vragen hebben of meer informatie zoeken. Neem dan contact met ons op en maken wij graag tijd voor je vrij.

Deel dit bericht

Wil je meer weten?

  Ons team zal contact met u opnemen.