Hoe AI onze blog schreef

2,4 minuten leestijd

AI (Artificial Intelligence) heeft in de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Eerst even in het kort en in jip en janneke taal, wat is AI? Met de term A(rtificial) I(ntelligence) omschrijven we lerende systemen, die door het inlezen van informatie of uitvoeren van taken steeds beter worden. Een simpel voorbeeld van artificial intelligence is je navigatie systeem dat de snelste route voor je berekend of Netflix die je aanbevolen films bovenaan toont.

Een hele interessante ontwikkeling is de enorme stap die is gemaakt op het gebied van spraak en tekst met de introductie van GPT-3 (Generative Pre-trained Transformer 3) door openAI. Dit is het grootste taalmodel ooit dat is getraind met ruim 175 miljard parameters. Op basis van deze techniek zijn online steeds meer tools beschikbaar die jouw teksten schrijven.

Wij nemen de proef voor je op de som en kijken wat er gebeurt als je AI een volledige blog laat schrijven over Artificial Intelligence.

Het schrijfproces

Stap 1: Het onderwerp van de blog, hier gaan we de bot voor het eerst voeren met basis informatie. Hier starten we met de zin ‘What is artificial Intelligence and can it write?’. Vervolgens gaat het algoritme zelf op zoek naar een titel die hier op aan zou kunnen sluiten en zou kunnen dienen als echte blogtitel.

Stap 2: Om het algoritme te voeden schrijven we zelf de introductie van de blog, op basis hiervan wordt de rest van de blog ontwikkeld en worden de onderwerpen van de alinea’s bedacht. We voeren hier de volgende introductie in: “Artificial intelligence is becoming smarter every day and on some action, it’s already beating humans. In this blog, we will explain the basics of AI, what it is and its new superpower which is writing. The release of GPT-3 by openAI has evolved text writing by ‘robots’ to a new level.”

Stap 3: De volgende stap is het controleren van de titels en het eventueel toevoegen en aanpassen hier van. Dan gebruiken we de magische knop ‘Write an article’, en ineens is daar een volledig unieke geschreven tekst.

Stap 4: Op die manier creërde writesonic een volledig unieke Engelstalige blog voor ons, gelukkig is er nog een stukje kunstmatige intelligentie die ons kan helpen om de tekst te vertalen naar het Nederlands. DeepL, wat staat voor Deep Learning, is een vertaal-tool gebouwd op de zelflerende principes van AI. Wanneer we deze online vertaler onze nieuwe blog voeden eindigen we met dit artikel.

En dan nu de blog.

Je hebt nu gelezen hoe het proces van schrijven er uit zag en bent waarschijnlijk wel benieuwd wat het resultaat dan is. Hier vind je de uiteindelijke blog volledig geschreven door Artificial Intelligence. Veel leesplezier.

Vragen of opmerkingen? Neem contact op

Heb je nog vragen omtrent dit onderwerp of wil je ergens anders over sparren? We maken graag tijd om je vragen te beantwoorden en/of kennis te maken met elkaar. Fysiek of digitaal. Neem gerust contact met ons op! Je kan ons mailen via info@productowner.nl of bellen naar +31 85 060 9109.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen omtrent dit onderwerp of wil je ergens anders over sparren? We maken graag tijd om je vragen te beantwoorden en/of kennis te maken met elkaar. Fysiek of digitaal. Neem gerust contact met ons op! Je kan ons mailen via info@productowner.nl of bellen naar +31850609109.

Gerelateerde blogs

Gerelateerde blogs

Ga naar de bovenkant