Onze kennis

54% van de product owners zou graag meer kennis willen ontvangen en delen met andere product owners, daarom hieronder een overzicht met bronnen van kennis die we graag met jullie delen.

Podcast

In de Product Owner podcast spreken we elke week met een interessante gast uit de wereld van digital. In deze podcast hoor je de echte ervaringen, lessen en tactieken van product owners, ondernemers en specialisten.

Elke week op woensdag komt er een nieuwe aflevering online

Naar de podcast

Blogs

Hier vind je een overzicht van informatie en meerdere artikelen voor product owner uit de afgelopen jaren.

Naar de blogs

Case studies

Sinds 2018 houdt Productowner.nl zich bezig met het door ontwikkelen van producten en het begeleiden van projecten. Op deze pagina vind je een aantal cases, waar wij net zo trots op zijn als de klanten zelf. We nodigen je uit ze lezen, downloaden en er op in te gaan.

Meer over onze cases

Modellen

Als product owner kom je veel modellen tegen. Agile modellen uit de theorie van SCRUM, maar ook modellen die door teams of bedrijven zelf werden bedacht. Een model is in onze ogen het framework rondom gecumuleerde praktijkervaring. Op deze pagina vind je onze verzameling van de modellen die voor jou als product owner interessant zijn om te gebruiken. Ons streven is om dit zo bruikbaar mogelijk toe te lichten zo dat je er ook echt meer aan de slag kan.

Meer over onze modellen

Onderzoek

Meer dan 1.000 product owners werkten mee aan dit onderzoek. Na het succes van het product owner onderzoek 2021 kijken wij voor de tweede keer in het landschap van de product owners in Nederland. De doelstelling was: ‘een begrijpelijk rapport dat product owners en haar stakeholders (managers, interne klanten, etc) inzicht geeft in hoe hun landschap eruit ziet’. We kijken onder andere naar kennis en kunde, salaris, het werk, job search, software ontwikkeling en communities.

Het onderzoek downloaden

Nieuwsbrief

Elke twee weken versturen wij een dosis waardevolle ‘product owner informatie’. Schrijf je nu in en blijf op de hoogte!

Inschrijven voor de nieuwsbrief