De Nederlandse product owner

Leer meer over het product owner landschap in onze jaarlijkse onderzoeksrapporten, gebaseerd op antwoorden van +1000 PO’s

Product owner onderzoek rapport downloaden

De Nederlandse product owner in beeld

Sinds 2019 spraken we binnen ons net opgerichte bedrijfje onze verbazing uit over het ontbreken van data over de product owners in Nederland. Zelfs basisgegevens zoals de omvang en samenstelling van deze groep was compleet onbekend. Daarom zijn wij zelf de handen uit de mouwen gaan steken. Ieder jaar werken meer dan 1.000 product owners mee aan het landelijke Product owner onderzoek. De doelstelling: een begrijpelijk rapport dat product owners en zijn/haar stakeholders inzicht geeft in hoe hun landschap eruit ziet. Wat verdienen product owners nou eigenlijk? Hoe vaak switchen ze van baan en hoe gaan ze dan te werk? Wat vinden de product owners lastig aan hun baan? Vind jouw antwoorden in de onderzoeksrapporten.

Vul het onderzoek in!

Vul het onderzoek in!

Product owner onderzoek 2023
Product owner onderzoek 2023

Voor het 3e jaar op rij doen we het grootste en meest representatieve onderzoek onder product owners in Nederland. We hebben daar jouw hulp hard bij nodig om ook dit jaar weer een representatief beeld te kunnen schetsen van het product owner landschap.

Vul de vragenlijst in (5-10 minuten), en ontvang – als je wilt – als eerste de uitslagen. Daarnaast maak je kans op een van de volgende prijzen:

  • 10 x het product owner boek (t.w.v. €29)

  • 5 x product owner trui in jouw maat (t.w.v. €40)

  • 3 x 2 kaarten voor het product owner event (t.w.v. €230)

  • 1 praktijktraining naar keuze uit ons eigen assorti (t.w.v. €795)

Voorafbeelding product owner onderzoek 2022

Het product owner onderzoek 2022

We kijken terug op de antwoorden van 1000+ PO’s. Met onderwerpen zoals salaris, het werk, job search, software ontwikkeling en communities.

Voorafbeelding product owner onderzoek 2021

Het product owner onderzoek 2021

Inzichten in het landschap op basis van 1000+ PO’s, met salaris, werkervaring, kennis, stakeholder management en meer.