De Product Owner Podcast

In de Product Owner podcast spreken we elke week met een interessante gast uit de wereld van digital. In deze podcast hoor je de echte ervaringen, lessen en tactieken van product owner, ondernemers en specialisten.

Elke week op woensdag komt er een nieuwe aflevering online

Pim Pot Product Owner Podcast

Alle afleveringen

#4 Van AH naar AI met je boekhouding

Nico Landgendoen, Finnerz

Deze aflevering spreken we met Nico, oprichter van Finnerz. Finnerz noemt zichzelf de slimste online boekhouder van Nederland. En daarmee hebben ze het niet meer over de rekenkracht van Nico zelf, maar over de toepassing van artificial intelligence om boekhouden ‘automatisch’ te laten verlopen. Toch kwamen klanten van Finnerz vaak nog aan met een Albert Heijn tas vol bonnetjes en papierwerk. Deze week gaan we met Nico in gesprek om te ontdekken hoe je je klanten nou meeneemt in de reis van AH naar AI.

#3 Producten ontwikkelen voor en met je klant

Marieke Morsch, Online department

Deze aflevering van de Product Owner podcast spreken we met Marieke, een ware digitale duizendpoot. Haar ervaring rijkt van een eigen online shop tot marketeer en van digitaal strateeg tot product owner. Ze is een ware specialist als het aankomt op ideation en design thinking, met een passie voor klantcentrale productontwikkeling. Vandaag de dag werkt ze onder andere als innovation lead voor de Rotterdamse UX experts van Online Department.

In deze aflevering gaan we met Marieke in gesprek om meer te ontdekken over haar manier van klantcentrale productontwikkeling.

#2 Software as of with a Service

Mark van den Berg, Spotler

Deze aflevering spreken we met Mark van den Berg, een marketing automation specialist en tegenwoordig directeur van Spotler. Een SaaS oplossing voor het versturen van emails. Mark maakte in de afgelopen jaren van dichtbij mee dat het bedrijf over werd genomen door investeringsmaatschappij CNBB en zag door de jaren heen de wildgroei aan nieuwe SaaS concepten gebeuren. Het streven van Mark en Spotler, geen SaaS maar SwaS, software with a service.

In deze aflevering ga ik met Mark in gesprek om meer te onderdekken over SaaS, SwaS en hoe het is om binnen een groep gezamenlijke plannen uit te werken in een roadmap.

#1 Innoveren met AI

Christel Schuurman, Please ask M

Deze aflevering spreken we met Christel Schuurman medeoprichter en technisch directeur van Please ask M. Je denkt misschien, wie is M en wat kan ik hem of haar vragen dan?

Dit blijkt de afgekorte naam te zijn van Michiel, de eerste versie van deze kunstmatige assistent, die in 2019 al werd getest bij Postillion hotels. Deze ‘digitale servicebaliemedewerker’ kan zelf mails en andere digitale aanvragen beantwoorden en zorgt daarmee dat personeel zich weer kan focussen op wat ze graag doen, klantervaring verbeteren.

We gaan met Christel in gesprek om te ontdekken hoe het is om als jonge vrouw een tech start-up te ontwikkelen; hoe je vertrouwen wint bij gebruikers met een autonome oplossing en hoe zij dit SaaS product in de afgelopen jaren hebben doorontwikkeld.

Pim Pot

De Product Owner Podcast wordt gehost door Pim, hij is naast zijn werk als product owner al jaren geïnteresseerd in alle ontwikkelingen in de wereld van digital. Hij zoekt elke week uit wat we kunnen leren van andere product owners, specialisten en ondernemers.