PSPO-II training

Krijg inzichten in de ‘stances’ die product owners kunnen aannemen om nog meer impact te maken.

Product owner in Amsterdam

🔍 Een mix van praktijk en theorie

🗣️ Veel persoonlijke aandacht

📄 Officieel PSPO-II Certificaat

Waarom PSPO-II training?

De PSPO-II training, ook wel bekend als de Professional Scrum Product Owner Advanced training (PSPO-A), is gericht op ervaren product owners die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van product ownership. De rol gaat namelijk verder dan alleen het Scrum Framework. De focus van de training ligt op de stances van de product owner, een must voor elke PO die klaar is om nog meer impact te maken.

PSPO-II Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je een uitnodiging voor het doorlopen van het PSPO-II examen. Na het behalen van het examen, kan je met trots zeggen dat je een gecertificeerd Professional Scrum Product Owner bent, en krijg je een levenslange lidmaatschap voor de Scrum.org community.

Het Professional Scrum Product Owner (PSPO-II) certificaat is een officieel erkend certificaat van Scrum.org.

PSPO-I certificaat training
 • Locatie

Breda

 • Datum

26 & 27 oktober 2023

11 & 12 december 2023

 • Duur

2 dagen (09:00 – 17:00, incl. lunch)

 • Taal

Nederlands

 • Prijs

€1.570,- excl. BTW

Incl. PSPO-II examen

Wat levert het je op?

Tijdens de training wordt er intensief samengewerkt aan casussen, waarbij het delen van ervaringen en leren van elkaar centraal staat. De leerdoelen van de PSPO-II training richten zich op het verbeteren van de verschillende houdingen (“stances”) van de product owner:

 • Customer Representative: gericht op het begrijpen van problemen, uitdagingen en potentiële kansen van de klant.
 • Visionary: communiceert de visie, toekomstige staat en mogelijkheden op een manier die gemeenschappelijk begrip bevordert.

 • Experimenter: gericht op innovatie, het testen van hypotheses en het valideren van potentiële waarde om productinnovatie te stimuleren.

 • Influencer: communiceren met en beïnvloeden van stakeholders, klanten en ontwikkelaars om focus te krijgen op een gemeenschappelijk doel.

 • Collaborator: altijd op zoek naar input, ideeën en feedback van anderen.

 • Decision Maker: gericht op het creëren van maximale impact door het maken van duidelijke keuzes en beslissingen.

Tony van Driel chef product owner trainingen

De PSPO-II trainers

PSPO Trainer Willem Vermaak

Willem Vermaak

Xebia Academy

Willem is een Professional Scrum Trainer met een passie voor leiderschap en het creëren van echt waardevolle producten. Die passie deelt hij graag; het liefst met een vleugje humor.

Yordi Koppenhagen

Productowner.nl

Yordi is zowel een zeer ervaren PO als scrum master, kan goed overweg met complex stakeholder management en leert jouw graag de ins en outs van het vak.

Aanmelden:

  Ontvang de offerte binnen 1 werkdag

  Wij helpen jou graag verder om een nóg betere product owner te worden! Vul het formulier in om een offerte te ontvangen voor de PSPO-II training.

  Bij vragen kan je altijd contact opnemen via een van onderstaande opties:

  Veelgestelde vragen

  De training is in het Nederlands. Daarentegen is het examen Engelstalig, en om die reden zullen veel van de Engelstalige terminologie ook toegepast worden tijdens de training. 

  De PSPO-II training is ideaal voor ervaren product owners en Agile product managers, inclusief diegenen die werken binnen een SAFe-organisatie. Het is ook geschikt voor scrum masters en leidinggevenden die product owners willen helpen groeien.

  De leerdoelen van de PSPO-II training richten zich op het verbeteren van de verschillende houdingen (“stances”) van de product owner:

  • Customer Representative – gericht op het begrijpen van problemen, uitdagingen en potentiële kansen van de klant.
  • Visionary – communiceert de visie, toekomstige staat en mogelijkheden op een manier die gemeenschappelijk begrip bevordert.
  • Experimenter – gericht op innovatie, het testen van hypotheses en het valideren van potentiële waarde om productinnovatie te stimuleren.
  • Influencer – communiceren met en beïnvloeden van stakeholders, klanten en ontwikkelaars om focus te krijgen op een gemeenschappelijk doel.
  • Collaborator – altijd op zoek naar input, ideeën en feedback van anderen.
  • Decision Maker – gericht op het creëren van maximale impact door het maken van duidelijke keuzes en beslissingen.

  Na afloop van deze PSPO-II training ontvang je een uitnodiging voor het doorlopen van het Professional Scrum Product Owner Niveau 2 assessment (PSPO-II). Voor de wereldwijd erkende Scrum.org PSPO II-certificering is een minimumvereiste score van 85% nodig.

  Binnen 48 uur na deelname ontvang je een toegangscode voor het digitale examenplatform van Scrum.org. Je hebt 14 dagen de tijd om het examen af te leggen. Mocht je bij de eerste poging niet het minimumpercentage van 85% behalen, dan kun je één keer kosteloos herkansen.

  Deze kosteloze herkansing is alleen geldig als je het examen binnen 14 dagen na afloop van de training aflegt.

  24 uur na inschrijving krijg je een bevestiging van ons waarin meer informatie staat, met onder andere:

  • Pre-read/voorbereiding op training.
  • Allergieën en dieetvoorkeuren.
  • Locatie en parkeergegevens.

  De trainingen zullen plaatsvinden in Breda, op ons hoofdkantoor op de Bijster.

  Bijster 11, 4817HZ Breda.

  Routebeschrijving