1.4 minuten leestijd

Er deden ongeveer 200 freelancers mee aan ons onderzoek naar product owners in Nederland. We vroegen hen onder andere naar hun gemiddelde uurtarief van de afgelopen 12 maanden.

In ons onderzoek naar product owners (2021) vroegen wij hen onder andere naar hun werkervaring, achtergrond, vaardigheden en hoe zij een baan zoeken. Ook vroegen wij hen naar hun salaris en gemiddeld uurtarief (indien freelance).

Uurtarief freelance product owner

Het gemiddelde uurtarief voor een freelance product owner lag op 88 euro. Daarbij zien we ook dat 62% van de freelance product owners de afgelopen 12 maanden een tarief hanteerde tussen de €81 en €100. Gezien de schaarste die nu weer aan het ontstaan is, verwachten wij dat dit tarief de komende 12 maanden eerder gaat stijgen dan dalen.

Lees hier meer over hoe wij de kosten van een product owner zo laag mogelijk houden.

In welke sector actief

Eén op de vier freelance product owners is actief in de non-profit sector. We kunnen speculeren dat de non-profit sector het gemiddeld lastiger heeft om getalenteerd personeel te vinden en te binden, aangezien deze toch vaker richting de grote merken worden getrokken. Binnen het MKB werkt slechts 9% van de product owners op freelancebasis, terwijl dit binnen de corporate sector 15% is.

Nu een product owner nodig?

Direct een product owner inhuren die jouw project tot een succes brengt binnen de gestelde deadline en budget? Beschrijf jouw situatie in een korte mail naar jochem@productowner.nl of stuur een appje naar 06 16746577. Wij leveren met de eerste kop koffie gegarandeerd meer rust en inzicht.

Onderzoek downloaden

Wil je het complete onderzoek downloaden? Vul het onderstaande formulier in en krijg direct toegang tot het volledige rapport.

    Deel dit bericht

    Wil je meer weten?