1.6 minuten leestijd

Nu Corona op zijn retour is en de handel weer aantrekt, lijkt de vraag (en daarmee schaarste) naar product owners hoger dan ooit. Mocht je zelf een product owner nodig hebben, dan vind je deze maar lastig door een vacature te plaatsen. In dit artikel beschrijven we hoe product owners in 2021 aan hun baan komen.

Vacatures en LinkedIn

Uit ons onderzoek naar product owners (2021) blijkt dat 30% van de product owners wordt geworven via recruitment kanalen zoals LinkedIn of via detacheringsbureaus. Dit percentage is in onze ogen hoog, want door de sterke schaarste in de markt wordt er enorm aan product owners getrokken. Je kunt ervan uitgaan dat zij dagelijks vacatures en connectieverzoeken op LinkedIn ontvangen en hier waarschijnlijk (grotendeels) blind voor zijn.

Eigen netwerk

Ruim 24% vond zijn of haar job via het eigen netwerk. Nu hadden wij dit op het eerste gezicht hoger ingeschat, omdat product owners vanuit hun functie met zoveel verschillende teams en stakeholders in contact zijn en zo een enorm netwerk opbouwen. Het wordt echter in perspectief geplaatst als we zien dat product owner een jong beroep is; ruim 60% heeft minder dan 5 jaar werkervaring en 40% zelfs minder dan 3 jaar.

Doorgroeien

Met 46% komt een ruime meerderheid van de product owners aan hun baan door intern door te groeien. We weten uit ervaring dat het voor veel organisaties een relatief nieuwe rol is en de aanhoudende schaarste naar ervaren product owners dwingt werkgevers om mensen aan te nemen die in de rol gaan groeien. Wat ons betreft dus heel logisch in deze arbeidsmarkt.

Nu een product owner nodig?

Direct een product owner inhuren die jouw project tot een succes brengt binnen de gestelde deadline en budget? Beschrijf jouw situatie in een korte mail naar jochem@productowner.nl of stuur een appje naar 06 16746577. Wij leveren met de eerste kop koffie gegarandeerd meer rust en inzicht.

Onderzoek downloaden
Wil je het complete onderzoek downloaden? Vul het onderstaande formulier in en krijg direct toegang tot het volledige rapport.

    Deel dit bericht

    Wil je meer weten?