Omdat product owners zorgen dat projecten binnen het gestelde budget en deadline worden opgeleverd, zijn zij erg gewild en daarmee schaars. Dit zorgt ervoor dat uurtarieven en salarissen van product owners steeds hoger worden en niet iedereen deze investering kan opbrengen.

In ons jaarlijkse onderzoek naar product owners kijken wij onder andere naar het gemiddelde salaris & gemiddelde uurtarief van een product owner en het gemiddelde aantal uren dat zij per week werken. Dit levert zeer interessante inzichten op.

Kosten voor een product owner in dienst

Uit ons product owner onderzoek 2024 naar 1.000+ product owners in Nederland blijkt dat het gemiddelde salaris van een product owner in dienst op basis van 40 uur €5.728 per maand is. Hier komen uiteraard nog de extra kosten bij zoals vakantiegeld (8%), pensioenpremie (8%), werknemersverzekeringen, ZVW (20%) en onkostenvergoedingen. Dit zorgt ervoor dat een product owner in totaal al snel meer dan €7.700 per maand kost, een kleine €90.000 euro per jaar.

Wil je een product owner in vaste dienst? Lees dan hier hoe product owners aan hun baan komen.

Of neem contact op met Sabine, de enige dedicated product owner recruiter van Nederland. We helpen je graag in je zoektocht voor het opvullen van jouw openstaande product owner vacature.

Kosten voor een freelance product owner

Uit ons onderzoek (2024) blijkt dat het gemiddelde uurtarief van een freelance product owner €102,- per uur is. Verder blijkt dat 90% van de freelance product owners per week gemiddeld 3.5 dag (28 uur) aan een project werkt. Dit resulteert erin dat je voor het inhuren van een freelancer al snel op meer dan €10.000 per maand kunt rekenen. Dit bedrag doet pijn. Maar bedrijven met hoge nood of alleen een tijdelijke behoefte accepteren deze kosten, waardoor ook freelance product owners schaars zijn.

Download het product owner onderzoek 2024 (PDF)

Download het product owner onderzoek 2024 (PDF)

Hoe verlagen wij de kosten?

Het antwoord is simpel: efficiëntie + ervaring = beter resultaat in minder tijd. Zo werken onze product owners dankzij hun ervaring en training slechts 20 uur per week aan een project. Dit is 8 uur minder dan het gemiddelde, zonder concessies in kwaliteit of snelheid. Zo maken wij het mogelijk om tijdelijk een product owner in te huren tegen kosten die gelijk zijn aan de integrale loonlast van een vaste werknemer.

Geen doorlopende werkzaamheden

Tot slot werken wij altijd met een roadmap gevuld met projecten met een kop en een staart. Hiermee vermijden we dat onze product owners doorlopend voor organisaties blijven werken en maar uren blijven schrijven. Zo creëren wij vertrouwen, waardoor klanten blijvend aan de bel trekken als zij een belangrijk project hebben waarvan zij zeker willen zijn dat dit binnen het gestelde budget en deadline wordt opgeleverd. Ook zijn wij erg flexibel in het op- en afschalen in uren om zo aan te sluiten bij de behoefte van de klant. Heb je behoefte aan en interim product owner? Neem snel contact met ons op.

De perfecte product owner óf baan wacht op je!

Wij leveren interim of vaste product owners door heel Nederland. Laat ons jou helpen de perfecte match te vinden.