2.8 minuten leestijd

Omdat product owners zorgen dat projecten binnen het gestelde budget en deadline worden opgeleverd, zijn zij erg gewild en daarmee schaars. Dit zorgt ervoor dat uurtarieven en salarissen van product owners steeds hoger worden en niet iedereen deze investering kan opbrengen.

In ons onderzoek naar product owners (2021) kijken wij onder andere naar het gemiddelde salaris van een product owner en het gemiddelde aantal uren dat zij per week werken. Dit levert zeer interessante inzichten op.

Kosten voor een product owner in dienst

Uit ons onderzoek naar 1.000+ product owners in Nederland blijkt dat het gemiddelde salaris van een product owner in dienst op basis van 40 uur €5.000 per maand is.

Hier komen uiteraard nog de extra kosten bij zoals vakantiegeld (8%), pensioenpremie (8%), werknemersverzekeringen, ZVW (20%) en onkostenvergoedingen. Dit zorgt ervoor dat een product owner in totaal al snel meer dan €7.000 per maand kost, een kleine €84.000 euro per jaar.

Wil je een product owner in vaste dienst? Lees dan hier hoe product owners aan hun baan komen.

Kosten voor een freelance product owner

Uit ons onderzoek blijkt dat het gemiddelde uurtarief van een freelance product owner €88,- per uur is. Verder blijkt dat 90% van de freelance product owners per week gemiddeld 3.5 dag (28 uur) aan een project werkt. Dit resulteert erin dat je voor het inhuren van een freelancer al snel op meer dan 10K per maand kunt rekenen.

Dit bedrag doet pijn. Maar bedrijven met hoge nood of alleen een tijdelijke behoefte accepteren deze kosten, waardoor zelfs freelance product owners erg schaars zijn.

Hoe verlagen wij de kosten?

Het antwoord is simpel: efficiëntie + ervaring = beter resultaat in minder tijd. Zo werken onze product owners dankzij hun ervaring en training slechts 20 uur per week aan een project. Dit is 8 uur minder dan het gemiddelde, zonder concessies in kwaliteit of snelheid. Zo maken wij het mogelijk om tijdelijk een product owner in te huren tegen kosten die gelijk zijn aan de integrale loonlast van een vaste werknemer.

Geen doorlopende werkzaamheden

Tot slot werken wij altijd met een roadmap gevuld met projecten met een kop en een staart. Hiermee vermijden we dat onze product owners doorlopend voor organisaties blijven werken en maar uren blijven schrijven. Zo creëren wij vertrouwen, waardoor klanten als De Gele Flamingo of DPD blijvend aan de bel trekken als zij een belangrijk project hebben waarvan zij zeker willen zijn dat dit binnen het gestelde budget en deadline wordt opgeleverd.

Vooraf weten wat je te wachten staat?

Stuur ons vrijblijvend een berichtje en ontvang binnen 4 uur een reactie. Of stuur voor een directe reactie een appje naar  06 16 74 65 77. Direct een product owner inhuren? Ook hier kunnen we je mee helpen.

Vragen of opmerkingen, stuur ons een bericht.

    Deel dit bericht

    Wil je meer weten?

      Ons team zal contact met je opnemen.