Podcasts voor Product owners

3,2 minuten leestijd

Als product owner kan je veel opsteken van verschillende experts die elke dag bezig zijn met ons vakgebied. In de snel bewegende digitale wereld kan je kennis nooit genoeg up-to-date zijn. Deze kennis delen met elkaar is daarom ook van groot belang. Met de sterke groei van podcasts over de meest uiteenlopende onderwerpen zijn de podcasts voor product owners gelukkig ook steeds meer in opkomst.

Naast onze eigen podcast hebben we nog een aantal podcasts gevonden die wij relevant en/of interessant vinden voor onszelf en alle andere product owners.

Scum Master Toolbox Podcast

Elke werkdag komt er een korte aflevering online van de Scrum Master Toolbox Podcast. Deze podcast wordt gehost door Vasco Duarte, een Scrum Master, Agile coach en business consultant. Alle aspecten van het Scrum framework worden behandeld, zo ook de product owners. Scrum masters, Agile coaches, product owners en andere experts geven advies, tips en tricks omtrent het Scrum proces. Wellicht kan je hier nog leerzame dingen van opsteken. Met afleveringen van rond de 15 minuten een perfecte podcast om elke dag onderweg naar werk snel te luisteren.

This is Product Management

This is Product Management is een podcast geproduceerd door Feedback Loop, een bedrijf gespecialiseerd in Agile research software. In deze podcast worden de grootste namen binnen product development teams geïnterviewd door de host Mike Fishbein. De afleveringen behandelen alles op het gebied van product management. This is Product Management neemt een diepe duik in gebruikerservaringen, statistieken, innovatie, differentiatie, design, ontwikkelingen, metrics en nog veel meer bruikbare informatie voor product owners. Met bijna 300 afleveringen bevat deze podcast onderwerpen en gasten die je zeker kunnen interesseren.

The Jocko podcast

Jocko Willink, auteur van het #1 New York Times bestseller boek Extreme Ownership, was voor 20 jaar lang een Navy SEAL die teams aanstuurde voor de vrijheid in Irak. De skills die hij geleerd heeft in die tijd heeft hij omgezet in een leadership consulting bedrijf ‘Echelon Front’. Nadat hij zijn verhaal had gedaan in meerdere grote podcasts (Joe Rogan, Tim Ferriss en meer) is hij begonnen met zijn eigen podcast.

In de podcast bespreekt Jocko Willink samen met zijn co-host Echo Charles discipline en leiderschap in het bedrijfsleven, in oorlog, in relaties en in het dagelijks leven. Deze informatie is erg nuttig aangezien de tips & tricks die meegegeven zijn aan Navy SEALS toepasbaar zijn in het dagelijks leven en van eenieder. Terugkomende onderwerpen zijn ‘bad leaders’, het ego, prioriteiten stellen en de ‘chain of command’. De informatie correleert met het vakgebied van product owners en is erg toepasselijk voor mensen die met teams werken.

Overigens komt Jocko ook terug in onze boekenlijst voor product owners.

Sterk staaltje leiderschap – Prowareness.nl

Prowareness was in 2018 al eens begonnen met een serie afleveringen over scrum en waren toen een van de eerste in Nederland (al waren de afleveringen toen in het Engels).

In januari 2022 zijn ze opnieuw gestart. Deze keer ligt de focus op leiderschap. Een goed begrijpbare podcast en het eerste seizoen telt 14 afleveringen. De podcast wordt gehost door mensen die daar werken en die veel van hun eigen ervaringen delen, maar ook externe gasten ontvangen.  De inhoud is goed te begrijpen voor iedereen die aan de slag wil met het thema leiderschap.

De Product Owner podcast

In de Product Owner podcast wordt elke week gesproken met een interessante gast uit de wereld van digital. Echte ervaringen, lessen en tactieken komen aan bod in deze podcast. Het doel is om vooral te kunnen leren van elkaar, wat natuurlijk erg belangrijk is in de omgeving waarin product owners werken. Elke week staat er een nieuwe aflevering online met de meest interessante gasten die hun verhaal vertellen. De gasten variëren van product owners tot aan ondernemers, generalisten en specialisten en is een Nederlandstalige podcast. Benieuwd naar de Product Owner podcast? Bekijk hier al onze afleveringen.

Vragen of opmerkingen? Neem contact op

Heb je nog vragen omtrent dit onderwerp of wil je ergens anders over sparren? We maken graag tijd om je vragen te beantwoorden en/of kennis te maken met elkaar. Fysiek of digitaal. Neem gerust contact met ons op! Je kan ons mailen via info@productowner.nl of bellen naar +31 85 060 9109.

Vragen of opmerkingen?

Heb je nog vragen omtrent dit onderwerp of wil je ergens anders over sparren? We maken graag tijd om je vragen te beantwoorden en/of kennis te maken met elkaar. Fysiek of digitaal. Neem gerust contact met ons op! Je kan ons mailen via info@productowner.nl of bellen naar +31850609109.

Gerelateerde blogs

Gerelateerde blogs

Ga naar de bovenkant